Zoekmachine marketing is nodig

Zoekmachine marketing is nodig

Het succes van je website hangt in de eerste plaats af van de vindbaarheid ervan. Mensen kunnen over je website horen van andere mensen. Mond-op-mond is een uitstekende promotie. Die vormt echter maar een klein deel van wat nodig is. Online zoeken met een zoekmachine is heel normaal geworden. Het is daarom zeer belangrijk dat een zoeker een link naar je website tegenkomt, als zij/hij zo aan het zoeken is. Zoekmachine marketing is erop gericht om dat te realiseren. Die bestaat uit twee globale manieren. De eerste is het Search Engine Optimization (SEO) en de tweede Search Engine Advertising (SEA). Omdat Google het meest wordt gebruikt, zullen we ons op hun zoekmachine richten. We zullen de genoemde manieren in de volgende paragrafen kort aan de orde stellen.

Search Engine Optimization

De eerste manier van zoekmachine marketing is SEO. Daarbij gaat het om de inhoud van je website. Het is belangrijk dat die relevant is. Als je website over autoverhuur gaat, dan verwatert de boodschap ervan als je informatie over bijvoorbeeld koelkasten gaat opnemen. Bij de inhoud van de tekst op je website dien je te bedenken welke zoekwoorden mensen zouden kunnen gebruiken om informatie te vinden, zoals op jouw website staat. Die zoekwoorden moeten in de tekst van je website terugkomen. Elke webpagina heeft een zogenoemd title-segment. Dat staat in de code en is niet leesbaar. Die dien je op een goede manier te gebruiken. Dat geldt ook voor de pagina- en paragraafkoppen.

Search Engine Advertising

De tweede manier van zoekmachine marketing is SEA. Zoals de naam al aangeeft, gaat het daarbij om adverteren. Je betaalt voor advertenties die dan boven de andere zoekresultaten komen te staan. Je betaalt alleen als iemand op je advertentie klikt. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt betalen, maar daar houdt Google met de toewijzing van advertentieruimte rekening mee. Wat nog meer daarbij meespeelt, valt buiten het kader van dit artikel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *