Wat is de waarde van een natuurlijk linkprofiel?

Als je een beetje verstand hebt van SEO, dan weet je dat een natuurlijk linkprofiel een belangrijke factor is voor je ranking. Maar wat is een natuurlijk linkprofiel, en hoe verkrijg je dat? Bij online marketing bureau DoubleSmart kunnen ze je er alles over vertellen. Daar zijn ze namelijk onder andere gespecialiseerd in linkbuilding, en kunnen ze je helpen zo’n natuurlijk linkprofiel te verkrijgen.

Wat is een natuurlijk linkprofiel?

Een natuurlijk linkprofiel is een verzameling links naar jouw website, die geloofwaardig overkomt voor Google. Met andere woorden: een verzameling links van websites met een hoge kwaliteit, maar ook enkele sites met lagere kwaliteit content. Bovendien moet het een combinatie zijn van no-follow en do-follow links, waarbij de meerderheid uiteraard do-follow moet zijn. Heb je enkel do-follow links? Dan kan Google denken dat er iets niet helemaal klopt, en je website afstraffen met een lagere ranking. Een natuurlijk linkprofiel is dus een geloofwaardige, natuurlijk vergaarde collectie links naar jouw website, en je kunt dit op meerdere manieren verkrijgen.

Hoe krijg je meer links naar je website?

Als je meer (do-follow) links naar je website wilt kun je blogs en nieuwswebsites aanschrijven, en ze vragen of ze een artikel aan je willen wijden. Als je een nieuw product hebt bijvoorbeeld, of een ander leuk nieuwtje. In sommige gevallen kun je een artikel cadeau doen in ruil voor een blog, in andere gevallen wil de blogger er een vergoeding voor. Het is een zeer tijdrovende klus om op deze wijze meer links naar je website te krijgen, wat de reden is dat veel ondernemers de experts van DoubleSmart inschakelen om hun linkbuilding uit te besteden. Het is namelijk ook mogelijk om tegen betaling zeer relevante links te verkrijgen naar jouw website. Een online marketing bureau beschikt over veel websites met blogs en artikelen, waarmee ze een specifieke doelgroep aanspreken. Zij matchen jouw product of dienst met een (of meerdere) van deze websites, en plaatsen daarop een blogje met een link naar jouw website.

Wanneer is een linkprofiel onnatuurlijk?

Het beste is om een linkprofiel op te bouwen dat zo natuurlijk mogelijk overkomt voor Google. Dit wil zeggen dat je niet enkel do-follow links moet hebben, dat je geen honderden links van lage kwaliteit websites moet willen, en dat je niet overal dezelfde anchorteksten gebruikt. Kies dus voor een grote variëteit aan anchors, want wanneer je 20 bloggers vraagt over je te schrijven kiezen ze ook niet allemaal voor dezelfde anchors. De kunst is dus om (zelfs als je voor linkbuilding betaalt) het totale linkprofiel zo natuurlijk mogelijk over te laten komen. Alleen dan zal Google alle links waarde toekennen, en jouw website hoger doen ranken in de zoekresultaten. Wil je weten hoe je dat voor elkaar krijgt? Bij bovengenoemd online marketing bureau kunnen ze je er alles over uitleggen, en je helpen groeien door middel van een natuurlijk linkbuilding profiel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *