Laserstansen voor bedrijven

laserstansen

Laserstansen kan worden gebruikt tijdens plaatbewerking. Door middel van een stansmachine worden deze platen eruit geslagen. Hiervoor heb je een basisplaat, dit is de plaat waar dan het sjabloon uit wordt gehaald. Je kan dit met elke vorm doen, de plek kan worden bepaald door stempels. Over het algemeen worden dit soort handelingen alleen uitgevoerd bij platen dat dun genoeg is, niet te dun want dan kan de plaat kapot gaan en kan je dus helemaal overnieuw beginnen. 

Techniek

Door middel van het vervormen van de plat van een stansmachine worden er stempels in de machine geplaatst, hierdoor kan je dus Laserstansen. De techniek die ze hier gebruiken worden verspanende technieken genoemd, denk aan draaien en frezen. Door de nauwkeurigheid van dit apparaat zullen ze naast elkaar worden bevestigd zodat er geen verspilling ontstaat. 

Stempels 

Deze stempels worden door gereedschapmakers of stempelmakers gemaakt. Wist je dat bij tansen er een onderstempel en een bovenstempel wordt gebruikt. Deze stempels moeten wel goed op elkaar worden gezet, de aansluiting moet dus nauw zijn voordat de machine gaat worden gebruikt. Dit apparaat moet veilig worden gebruikt. Dit komt omdat er flink wat schade kan oplopen op het moment dat het niet wordt gebruikt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *