Eenpersoonsbed te klein en tweepersoonsbed te groot? Neem een twijfelaar!

matras

Bij het kopen van een nieuw bed komt een hoop kijken. Zo moet je rekening houden met het type matras en heb je ook rekening te houden met beddengoed en bijkomende accessoires. Het begint echter allemaal bij de afmetingen die je bed moet hebben. Waar deze afmetingen aan moeten voldoen hangt uiteraard af van de ruimte die je in je slaapkamer beschikbaar hebt. Ook je persoonlijke situatie speelt hierin een rol. In bepaalde omstandigheden kun je bijvoorbeeld van mening zijn dat een eenpersoonsbed wat te klein is, maar een groot tweepersoonsbed van twee bij twee weer te groot. Een bedframe met matras van 140 x 190 zou wat dat betreft de ideale tussenweg zijn. Bedden van dit formaat worden ook wel twijfelaars genoemd.

matras

Alleenstaanden

Twijfelaars worden relatief vaak door alleenstaanden gebruikt. Dit geldt dan met name voor alleenstaanden die genoeg ruimte in hun woning hebben; of alleszins genoeg om een wat groter bed dan een eenpersoonsbed te hebben staan. Uiteraard behoeft het geen verdere uitleg dat je in een bed van 140 centimeter breed veel comfortabeler ligt dan in een bed met een breedte van 90 centimeter.

Gezinnen met veel kinderen

In grote gezinnen met veel kinderen komen twijfelaars ook geregeld voor. In deze situatie slapen er meestal twee kinderen in één zo’n bed. Natuurlijk kun je bij deze omstandigheden ook aan stapelbedden denken, maar deze zijn niet altijd geschikt voor (kleine) kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *