Een vakantie in Limburg: garantie voor een toptijd!

27vakantiedagen.nl

Zeker mensen die uit het noorden en westen van Nederland komen hoeven niet per se naar het buitenland om in een totaal andere omgeving vakantie te vieren. Een vakantie in Limburg houdt namelijk eigenlijk hetzelfde in. De landschappen van Limburg zijn veelal heuvelachtig en diepgroen. Waar je ook komt, de sfeer die er hangt is gemoedelijk. En daarbij kan niet ontkend worden dat Maastricht tot de mooiste steden van Nederland behoort. Maar Limburg is uiteraard veel meer dan mooie natuur en Maastricht. Lees hieronder een aantal tips voor dagjes uit voor als je een aantal dagen in Limburg verblijft.

Tips voor dagjes uit

De volgende activiteiten staan garant voor een leuk dagje uit in Limburg:

  • Een bezoek aan de stad Vaals, en dan natuurlijk ook aan de Vaalserberg en het beroemde Drielandenpunt. Als je van autosport houdt, dan kun je meteen je kunsten vertonen bij Outdoorkarting Vaals.
  • Bezoek dierentuin Gaia Zoo nabij Kerkrade.
  • Een dagje indoor ski├źn bij Snowworld Landgraaf.
  • Een bezoek aan het plaatsje Valkenburg aan de Geul, waarbij het authentieke stadscentrum, de gemeentegrot en de thermen het meest opvallen. 
  • De fraaie kasteeltuinen van Arcen.
  • Het Blotevoetenpad nabij Brunsum. Over dit wandelpad is het inderdaad de bedoeling dat je met blote voeten loopt. Zodoende verbind je jezelf meer en beter met de natuur, is de gedachte erachter.
27vakantiedagen.nl

Geniet van typisch Limburgse heerlijkheden

Wanneer je een aantal dagen vakantie viert in Limburg zou het zonde zijn als je niet van een paar van de bekendste Limburgse lekkernijen zou profiteren. De vlaai kan hierbij dan natuurlijk nog onbenoemd blijven. Een vlaai heeft doorgaans een platte bodem die wordt opgevuld met fruit. Verder kunnen vlaaien op zowat alle denkbare manieren worden aangekleed. Los hiervan staat Limburg bekend om de goede wijnen die er vandaan komen. Zeker het proberen waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *