Een druivenrank met gemak verzorgen

Dagdroom je wel eens over het plukken van je eigen zoete tros sappige druiven uit je eigen tuin? Je eigen druivendrank verzorgen en het verbouwen van je eigen druiven is makkelijker dan je denkt. De sleutel tot het succes ligt in het bepalen wat voor variant je precies wil. Wil je je eigen wijn maken of de druiven opeten? Ook is het belangrijk om een druivenrank te kiezen die goed kan groeien in jouw klimaat. Als je dit eenmaal hebt vastgesteld kun je de plant in de grond zetten en verwachten dat je heerlijke druiven krijgt in het derde of vierde jaar hierna. Je druiven zullen in de late zomer of in het vroege najaar rijp zijn om te plukken.

Kies de beste plek voor je druif

Om je druif gelukkig te maken heb je een grote open zonnige plek nodig met goede grond. Hoewel vele varianten het goed doen in een grote verscheidenheid aan grond, groeien druivenranken het best in goed doorlatende, rijke, organische aarde. Een goede luchtcirculatie op de plek houdt schimmels als meeldauw op afstand. Als je de gewone tafeldruif gaat planten, weet dan dat ze niet een indrukkende supportsysteem nodig hebben. Echter is een trellis om de druif op weg te helpen geen overbodige luxe. Daarnaast zal de trellis je helpen bij het snoeien en oogsten van de druiven.

De druivenrank snoeien

De druivenrank produceert druiven op hout dat 1 jaar oud is. Dit maakt het belangrijk dat er een snoeischema wordt bijgehouden zodat ouder hout weg gesnoeid worden en de jongere takken een kans krijgen om te groeien. Alleen aan het jongere hout kunnen zich immers weer nieuwe druiven gaan vormen. Druiven moeten twee keer per jaar gesnoeid worden. Je kunt dit het best doen tijdens een winterperiode en in de lente of de zomer. Onderzoek hoe je jouw variant het best kan snoeien voordat je een druivenrank gaat kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *