Dit doet de draagarm van een volkswagen up

Wanneer je in een auto rijdt dan wil dit nog niet zeggen dat je ook echt weet hoe de auto werkt. Sterker nog, de meeste mensen weten dat niet. Er worden hele studies gevolgd om te leren begrijpen hoe je een auto moet maken en onderhouden. De draagarm volkswagen up is bijvoorbeeld een onderdeel waar je misschien nog nooit over na had gedacht. Enig idee hoe je dit moet vervangen? Het antwoord op die vraag is bij vrijwel alle mensen ‘nee’. En toch is het goed om een keer te leren waar de draagarm voor dient, al is het alleen om te leren hoe je problemen eraan herkent.

Wat is een draagarm?

Je weet wat dit onderdeel is, ook al ken je de naam nog niet. Bekijk maar eens de definitie ervan en dit zal ongetwijfeld waar zijn. De draagarm van een auto is een stalen constructie, gemaakt om de wielen van de auto te verbinden met de ophanging of carrosserie. De draagarm is triangelvormig en heeft rubbers in elke hoek. Deze arm is op zo’n manier gemaakt dat hij de krachten van de auto kan opvangen. Daarbij moet je denken aan de krachten die vrijkomen wanneer je afremt of juist snelheid maakt. De draagarm zorgt er dan voor dat die krachten over te brengen zijn op de auto zonder dat het wiel kantelt. Als de draagarm zou ontbreken dan zou dit niet mogelijk zijn.

draagarm volkswagen up

Vervangen van de draagarm: wanneer? 

Een draagarm kun je niet zelf vervangen. Als je geen ervaring hebt met auto’s dan is dat niet veilig. Wel kun je herkennen wanneer er vervanging nodig is. Ter info: dit zal niet snel zijn. De meeste draagarmen gaan het hele leven van de auto mee. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *