De traditionele panama hoed heren

Een panama hoed heren is een traditionel zomerhoed geweven van de toquilla-palm uit Ecuador en daar nog steeds traditioneel wordt geweven. Ze zijn licht van kleur, meestal in hun natuurlijke stro-tint, ademend en hebben de vorm van een fedorahoed. Het weven van hoeden was een van de belangrijkste industrie├źn in Ecuador in de 17e en 18e eeuw en is nog steeds een grote exportbron voor de regio. De panama hoed heren komt dus niet uit Panama maar dankt zijn naam nadat de Amerikaanse president Teddy Roosevelt in 1904 de bouwplaats van het Panamakanaal bezocht met een Ecuadoraanse strohoed.

Een icoon van tijdloze mode

Een panama hoed heren is dus een mooi ogende strohoed gemaakt van zowel natuurlijk stro-weefsel als van gefabriceerde vlechten. Strohoeden zijn geliefd omdat ze in de zomer de flair hebben van een modieuze, doch geklede hoed en bovendien het comfort bieden van een zomerhoed: bescherming tegen de hitte, ideaal bij warmer weer of om mee te nemen op reis. Het ziet er geweldig uit met een linnen blazer. De populariteit van Panamahoeden is nauwelijks afgenomen (zoals blijkt uit de voortdurende productie ervan, bijna overal).

Waarom zomerhoeden voor heren?

Het kiezen van de perfecte hoed kan vervelend zijn. Er zijn zoveel stijlen en ontwerpen dat de selectie overweldigend is. Alles, van een strooien panama hoed heren tot een zomerhoed met brede rand, zal van de zomer van dit jaar een blijvende herinnering maken. We gaan er zo vaak van uit dat het warme weer volgend jaar weer zal komen, zodat we even kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen met vrienden. Sta deze keer niet toe dat je eigen momenten aan je voorbijgaan zonder erbij na te denken. Zoek dit jaar een zomerhoed en maak je eigen sprankelende herinneringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *