Basis VCA cursus

Veilig en gezond werken is belangrijk en daarom is het ook altijd een goed idee om een basis VCA cursus te volgen. In sommige sectoren is dit zelfs noodzakelijk, maar het is fijn om de cursus te hebben gedaan voor elke sector. Een VCA cursus wordt vaak gedaan door freelancers en ZZP’ers zodat zij aan een opdrachtgever kunnen aantonen dat ze veilig te werk kunnen gaan in een sector met meer risico’s. Als je een basis VCA cursus afrondt krijg je een B-VCA certificaat en hiermee toon je aan dat je veilig en gezond te werk kan gaan. Dit kan voor een opdrachtgever of tijdens een sollicitatie zeker een pluspuntje zijn in de ogen van een werkgever.

De inhoud van een Basis VCA training

Nu ben je vast benieuwd wat je precies leert tijdens een basis VCA training en cursus. Je leert alles over een veilige werkplek en over hoe je veilig te werk gaat. Je leert dus over veiligheid, en hoe je van een werkomgeving een veilig werkomgeving maakt. Je leert hierbij over wetgeving, regels en eisen van veiligheid. Zo kun je meteen een veilige werkomgeving herkennen of iets veranderen als dit niet zo is. Je leert ook hoe je omgaat met verschillende machines en apparaten, zodat je hiermee veilig aan de slag kunt en er niks kan gebeuren. Je leert ook over werken op hoogte en hoe je bepaalde signalen herkent. Hierbij zijn etiketten belangrijk.

Basis VCA behalen bij G4S Veiligheidstrainingen

Als je op zoekt bent naar een goede basis VCA cursus van hoge kwaliteit dan kun je hiervoor terecht bij G4S Veiligheidstrainingen. Zij geven goede cursussen waarbij je leert over VCA en hierna krijg je ook een certificaat. Dit kun je dus laten zien aan werkgevers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *